Return to Content

Opplevelser

Matfestivalen skal være for hele familien. I tillegg til mat og stands blir det live musikk, barnas torg med aktiviteter for barn og voksen, matkurs og foredrag. Vi vil også ha et rikelig tilbud av forskjellig drikke.

Barnas torg
Vi utvider tilbudet for barn i samarbeid med Horten kommune. Det blir opplæring og informasjon om mat og smaker på en «morsom» måte i tillegg til underholdning og aktiviteter. Finn ut mer
Ut i naturen
Området og natur og fritid. Her blir det aktiviteter for store og små. Her kommer bl.a. DNT, Horten natursenter, Borre jeger og fiskarlag, BUA med flere. Fokus på å komme seg ut i naturen og høste av de råvarene som finnes tilgjennelig.
Handlegata
I handlegata langs ubåten er det lagt opp til stands som skal ha relevans til Horten Matfestival sitt innhold. Det blir lokale og nasjonale produsenter av gode råvarer og produkter.
Matområdet
Vi mange matutstillere som kan by på det meste av nasjonaliteter og smaker. Det blir foodtrucks, restauranter og deserter vogner. Her har vi to utescener med konserter alle dager og den populære chili spise konkurransen.
Musikken
Det blir 3 scener med live musikk. Her er det bra musikk i sjangere som rockabilly, irsk folkemusikk, blues, jazz, pop og rock som er med på å sette stemningen på hele området.
Øl hallen
Inne i Artilleriverkstedet er det fokus på håndbrygget øl med 8-10 utstillere og foredrag fra scenen. På kvelden blir det konserter med band.
Brennevins område (20 års aldersgrense)
Bak ubåten har vi satt av et brennevons område med cocktailbar, vi har produsenter som selger og snakker om trender og smaker. Vi har eget sigarområdet hvor vi hvert år får inn leverandører til å snakke om sigarer. I fjor var det Jeremy Casdagli som var på besøk.
Kurs/foredrag
Vi har aktuelle foredrag som tar for seg temaer som bærekraft, matsvinn. Det er foredrag om historier rundt mat og drikke. Det holdes kurs med smaksprøver med vin, øl, gin, whisky m.m.
Museeum
Festivalen samarbeider med alle museene på området og de vil holde oppe på lørdag og søndag fra 11:00 til 17:00.
Gratis inngang med i festivalbilletten.
Marinemuseet, Preus museum, KNM Narvik, KNM Utstein og Oslofjord besøkssenter.